Onze saaie panelen bekijken? klik hier

Installateur? klik hier

Onze saaie panelen bekijken? klik hier

Installateur? klik hier

“Goede
zonnepanelen
zijn maar best saai

PROUD TO BE BORING

Heb je onze nieuwe campagne al gezien?

Bekijk video

Hello Sunshine!

Hoeveel saaie panelen passen er op uw dak?

Hello Sunshine!

Gewone Mensentaal

We willen het aankopen van zonnepanelen voor u zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom laten we technisch jargon achterwege. Meer duidelijkheid maakt uw beslissing simpeler.

Gegarandeerd kwaliteit

Voor de fabricatie van onze producten kiezen wij alleen voor bewezen technologieën en processen. Nieuwe technologie is fijn, maar wij gebruiken iets pas nadat het zich... Lees meerbewezen heeft en uitgebreid getest is. Alleen zo kunnen we jou de beste kwaliteit garanderen. Je hebt er geen omkijken meer naar. En dat maakt onze producten zo saai. Lees minder

Tot wel 35 jaar garantie

En die uitstekende kwaliteit, die voelt u in onze garantie. Die is namelijk buitengewoon lang. Al onze producten bieden 25, 30 of zelfs 35 jaar productgarantie, met een vermogensgarantie van minstens 80%.... Lees meerminimaal 80%. Hoe saai is dat! Lees minder

">
Van A tot Zonnepaneel

Ja, je wilt zonnepanelen. Maar hoe werken ze eigenlijk en waaruit bestaat een zonnepaneel? Denim legt het uit. Ook een kijkje achter de schermen van ons productieproces? Lees gauw verder…

Waaruit bestaat
een zonnepaneel?
1
Frame
2
Coating
3
Glas
4
Cellen
5
Busbars
6
Polysilicon
7
Wafers
8
Achterplaat
9
Junctionbox
Wat Denim Klanten zeggen

Klanten vertellen.

Mooie zonnepanelen en goede service. Heb er bij mijn installateur direct een batterij bij aangeschaft. Zo ga ik goed voorbereid de winter in.

Wij bij SamSam zijn erg tevreden over ons partnerschap met Denim. Het hebben van een vast aanspreekpunt die goed met je meedenkt en het diverse aanbod aan panelen van hoge kwaliteit zijn grote pluspunten voor ons en onze klanten. We installeren op het moment dan ook voornamelijk Denim panelen!

Wij hebben gekozen voor Denim zonnepanelen vanwege de lange garantie van 25 jaar. Ook fijn dat we bij vragen terecht konden bij Denim in Nederland. De panelen liggen inmiddels te stralen op ons dak.

Begin vorig jaar heb ik het dak van mijn huis vol gelegd met 21Denim zonnepanelen gekoppeld aan Enphase micro omvormers. Van afspraak maken tot het aansluiten van de monitoring.. alles was top geregeld. Simpel, zoals ze bij Denim zeggen. Wij zijn heel blij met onze keuze. 

FAQ

Wat is het merk Denim?

Denim is het zonnepanelenmerk van Solarclarity Group. Denim is een Nederlands geregistreerd merk dat in heel Europa wordt verkocht. Denim bestaat sinds 2014 en inmiddels zijn er meer dan 100.000 huishoudens in Europa voorzien van Denim zonnepanelen.

Waar komen Denim zonnepanelen vandaan?

Denim zonnepanelen worden geproduceerd in verschillende fabrieken in Europa en China. Samen met onze lokale teams zorgen we er voor dat onze Denim zonnepanelen altijd volgens hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen geproduceerd worden en topprestaties kunnen leveren. Alles dus om er voor te zorgen dat jouw dak er zonnig bij ligt.

Hoe lang moet ik wachten voor ik Denim zonnepanelen op mijn dak heb?

Ja, je wilt dus Denim zonnepanelen. Verstandige keuze voor zowel het milieu als je lagere energierekening. Daarnaast is de investering nu, door de hoge energieprijzen, veel sneller terugverdiend. Het goede nieuws is ook nog eens dat onze partners veelal binnen 2 tot 4 weken al tijd hebben om ze bij jou thuis te installeren! Goed voor het milieu en ook voor jouw portemonnee!

Welke keurmerken heeft Denim?

Denim zonnepanelen worden uitgebreid getest voordat ze de fabrieken verlaten en zijn voorzien van de gangbare keurmerken zoals: TUV en VDE.  Ook worden de panelen uitgebreid getest op brandveiligheid, ammoniak en Salt mist Corrosion. Onze glas glas panelen hebben Brandklasse A wat betekent dat ze voldoen aan de zwaarste eisen t.b.v. brandveiligheid. Ook zijn onze panelen volledig vrij van PFAS.

Hoe lang is de garantie op Denim zonnepanelen?

Het aanschaffen van een zonne-energiesysteem is een flinke investering en dus ga je voor een zo optimaal mogelijk rendement op de lange termijn. De kwaliteit van de zonnepanelen en de garantie zijn hierbij heel belangrijk. Denim biedt standaard 25 jaar productgarantie op de Black White zonnepanelen. Op de All Black Stars 25 of 30 jaar en op de robuuste glas-glas panelen zit zelfs standaard 35 jaar garantie. Waarom? Onze glas glas panelen zijn extra goed beschermd tegen weersinvloeden en zijn, door hun dubbele glas-laag, ook éxtra stevig.

Wie biedt de garantie op mijn zonnepanelen?

Onze Denim panelen zijn super sterk en gaan lang mee. Maar niets is zeker en voor die gevallen biedt Denim garantie. Productgarantie voor defecten van het product, en vermogensgarantie om je opbrengst te garanderen. Wil je weten hoe dit zit? We leggen je graag alles uit. Lees mee.Goed om te weten is dat het Nederlandse Denim al sinds 2008 bestaat, als onderdeel van de Solarclarity Group. De grootste online PV distributeur van Europa. Geen zorgen dus, bij Denim is ook je garantie goed geregeld.

Worden defecte zonnepanelen gerecycled?

Producenten, importeurs en installateurs hebben samen de verantwoordelijkheid om zonne-energie producten op verantwoorde wijze af te voeren. Denim volgt de richtlijn WEEE* van de Europese Unie en is daarom aangesloten bij Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN). Kapotte of afgedankte Denim zonnepanelen kunnen dus door de installateur gratis worden ingeleverd bij Stichting open, die vervolgens zorgdragen voor de recycling.

Is Denim een Tier-1 zonnepaneel?

Denim is geen Tier 1 zonnepaneel. Vaak krijgen we de vraag waarom niet. Ook dat is eigenlijk heel simpel. Tier 1 is een kwaliteitsclassificatie voor industriële zonneparken, van de supersize variant die in Nederland zelden voorkomt. Je kunt Tier 1 fabrikant worden als je projecten van 25.000 tot wel 250.000 panelen levert. Dat doen wij niet. Voor ons en voor jou als huiseigenaar is deze classificatie dus niet bedoeld en niet geschikt. Tenzij je natuurlijk 25.000 panelen met geleend geld op je dakkapel wilt plaatsen zonder je huis als onderpand te geven, als je dan nog vijf buren meekrijgt en zes banken, dan gaan we het regelen.Merken die in Europa bekend zijn, maar dan ook niet op de tier 1 lijst staan zijn bijvoorbeeld Meyer Burger, REC, AEG. En Denim dus.

Waarom is PFAS-vrij zo belangrijk? En wat is PFAS eigenlijk?

PFAS is een chemische stof met zeer krachtige eigenschappen. Het is water- en vetafstotend, kan tegen enorme hitte en is UV-bestendig. En dat heeft zo zijn voordelen. Denk aan je regenjas, je koekenpan, waterproof make-up én je zonnepaneel. Wat? PFAS in mijn zonnepaneel? Ja zeker, het wordt vaak gebruikt als stof in bijvoorbeeld de folie die aan de achterzijde van je paneel zit en het paneel beschermt tegen UV-straling, vocht, wind, stof etc. Wel zo handig als een product ruim 30 jaar op je dak ligt.

Maar wat is dan het probleem van dit super stofje?
Zijn kracht is ook zijn zwaktebod, PFAS is namelijk zo krachtig dat het bijna niet afbreekbaar is. Het is zo krachtig dat, zoals ze het in het NPO-programma - NPO op 3 - zeggen: .. En daar zit het probleem. PFAS kunnen in het milieu terecht komen via de lucht of via afvalwater van fabrieken die deze stoffen gebruiken. Het breekt vervolgens niet af in de natuur waardoor het in kleine hoeveelheden in voedsel en drinkwater terecht komen.

Kies daarom voor PFAS Vrije zonnepanelen
En dat is precies waar wij als Denim Solar invloed op hebben. Wij laten onze Denim zonnepanelen al sinds Januari 2022 PFAS-vrij produceren. Ja ook die met een folie achterplaat, wel zo duurzaam!

En als je dan kiest voor PFAS-vrije zonnepanelen, stap dan ook meteen over op PFAS-vrije gebruiksartikelen, denk aan waterproof make-up, ski-wax, bekijk je magnetron maaltijdverpakking etc. Kies bewust duurzaam!