Onze saaie panelen bekijken? klik hier

Installateur? klik hier

Onze saaie panelen bekijken? klik hier

Installateur? klik hier

Denim zonnepanelen PFAS vrij

Waarom is PFAS-vrij zo belangrijk? En wat is PFAS eigenlijk?

PFAS is een chemische stof met zeer krachtige eigenschappen. Het is water- en vetafstotend, kan tegen enorme hitte en is UV-bestendig. En dat heeft zo zijn voordelen. Denk aan je regenjas, je koekenpan, waterproof make-up én je zonnepaneel. Wat? PFAS in mijn zonnepaneel? Ja zeker, het wordt vaak gebruikt als stof in bijvoorbeeld de folie die aan de achterzijde van je paneel zit en het paneel beschermt tegen UV-straling, vocht, wind, stof etc. Wel zo handig als een product ruim 30 jaar op je dak ligt.

Maar wat is dan het probleem van dit super stofje?

Zijn kracht is ook zijn zwaktebod, PFAS is namelijk zo krachtig dat het bijna niet afbreekbaar is. Het is zo krachtig dat, zoals ze het in het NPO-programma - NPO op 3 - zeggen: “bacteriën er niet eens aan beginnen”. En daar zit het probleem. PFAS kunnen in het milieu terecht komen via de lucht of via afvalwater van fabrieken die deze stoffen gebruiken. Het breekt vervolgens niet af in de natuur waardoor het in kleine hoeveelheden in voedsel en drinkwater terecht komen.

Kies daarom voor PFAS Vrije zonnepanelen

En dat is precies waar wij als Denim Solar invloed op hebben. Wij laten onze Denim zonnepanelen al sinds Januari 2022 PFAS-vrij produceren. Ja ook die met een folie achterplaat, wel zo duurzaam!

En als je dan kiest voor PFAS-vrije zonnepanelen, stap dan ook meteen over op PFAS-vrije gebruiksartikelen, denk aan waterproof make-up, ski-wax, bekijk je magnetron maaltijdverpakking etc. Kies bewust duurzaam!

">