Zo simpel is het.

Zonnepanelen simpel geregeld

Je wilt dus zonnepanelen aanschaffen. Maar al die keuzes, al die complexe info, waar begin je? Simpel, bij Denim.

Simpel uitgelegd
Hello Sunshine!

Hoeveel Denim panelen passen er op jouw dak?

Bereken je energieproductie en het aantal benodigde zonnepanelen voor een Denim zonne-systeem in een paar klikken.

Let op: Op basis van jouw gegevens ontvang je een vrijblijvende offerte.

Over Denim

Solar voor iedereen toegankelijk maken. Dat is sinds dag één onze missie. Denim bewaart daarom al het moeilijke gedoe voor de achterkant. Zodat we jou aan de voorkant simpel van dienst kunnen zijn met solarproducten van hoge kwaliteit.

Group 13
play video
Play icon
Zo simpel
is het.
Stoomcursus zonnepanelen
Van A tot Zonnepaneel

Ja, je wilt zonnepanelen. Maar hoe werken ze eigenlijk en waaruit bestaat een zonnepaneel? Denim legt het uit. Ook een kijkje achter de schermen van ons productieproces? Lees gauw verder…

Waaruit bestaat een zonnepaneel?
1
Frame
2
Coating
3
Glas
4
Cellen
5
Busbars
6
Polysilicon
7
Wafers
8
Achterplaat
9
Junctionbox

En waar komen deze
onderdelen vandaan?

Filter
Glas
Cellen
Coating
Busbars
Polysilicon
Backsheet
Junctionbox
Aluminium frame

 

Ja, we weten het, we gaan ver.

Maar we houden nou eenmaal van transparantie. Samen met onze lokale partners, in zowel Europa als China, zorgen we er voor dat we exact weten hoe alle onderdelen in onze zonnepanelen gemaakt worden en waar deze vandaan komen. En dat delen we graag met je.

Glas
De bovenkant van een zonnepaneel bestaat uit veiligheidsglas. Het veiligheidsglas heeft een antireflecterende en vuilafstotende coating.
Cellen
Op het glas worden vervolgens de cellen geplaatst. Zonnecellen zijn eigenlijk een soort batterijtjes die pas gaan werken op het moment dat de zon gaat schijnen. Deze cellen worden op elkaar aangesloten zodat er een elektrisch circuit ontstaat.
Coating
De coating wordt aangebracht op het veiligheidsglas en zorgt ervoor dat het zonlicht wordt opgevangen door het zonnepaneel en niet wordt gereflecteerd.
Busbars
Op elke zonnecel lopen dunne, zilverkleurige lijntjes. Die lijntjes heten ‘busbars’, en transporteren de gelijkstroom van de zonnecellen naar de rest van het zonnesysteem.
Polysilicon
Zonnecellen worden gemaakt van hele dunne plaatjes polysilicium. Dat is gesmolten zand. Het plaatje wordt eerst helemaal glad gemaakt en dan krijgt elke kant een eigen chemische stof. Die stoffen verschillen van elkaar. Zodra de zon op het plaatje gaat schijnen gaan alle elektronen aan de ene kant van het plaatje zitten, terwijl de stof aan de andere kant die elektronen juist wil hebben. Zo ontstaat er een spanningsverschil. Wanneer je dan de ene kant van het plaatje verbindt met de andere kant van het plaatje gaat er een elektrisch stroompje lopen; elektriciteit.
Backsheet
Boven en onder de zonnecellen zit een laag EVA. Dit kun je vergelijken met een laag kunsthars die ervoor zorgt dat de zonnecellen droog blijven. Deze laag is ook de verbinding tussen de zonnecellen, het glas en de backsheet. De backsheet is het witte, zwarte of transparante raster dat je op sommige panelen ziet.
Junctionbox
Aan de achterzijde van het paneel heb je dan nog de Junctionbox. Hierin komen alle circuits in een zonnepaneel samen, deze worden verbonden met de 3 bypassdiodes die er in zitten. Bypass wattes? Dit kun je ook wel omleidings-diodes noemen. Als de stroom ergens geblokkeerd is, dan zorgt de bypass-diode dat er een alternatieve route is voor de stroom, zodat ze toch ongehinderd kan doorstromen. Tot slot wordt de junctionbox ook verbonden met de aansluitkabels.
Aluminium frame
Het sterke aluminum frame zorgt ervoor dat alle elementen uit het zonnepaneel bij elkaar gehouden worden.