Onze saaie panelen bekijken? klik hier

Installateur? klik hier

Onze saaie panelen bekijken? klik hier

Installateur? klik hier

Zo simpel is het.
Stoomcursus zonnepanelen

Ja, je wilt zonnepanelen. Maar hoe werken ze eigenlijk?

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie. En het is simpel: hoe meer zonlicht er opgevangen wordt, hoe meer elektrische energie er geproduceerd wordt. Zonnepanelen moeten daarom zo gepositioneerd worden dat er zo veel mogelijk zonlicht op valt. Zo wek je dus je zelf stroom op via je eigen dak en bespaar je flink op je energierekening.

Even wat voordelen op een rij:
  • Je portemonnee gaat stralen van zonnepanelen want je wekt zelf energie op en bespaart dus op je stroomkosten.
  • Vandaag fijn voor jou, maar ook goed voor morgen. Want zonnepanelen zijn goed voor de planeet en dus voor de generaties na ons. Goed bezig!
  • Én, huizen met zonnepanelen zijn meer waard. Voornamelijk door een gunstiger energielabel.
Ktsjing, wat leveren zonnepanelen eigenlijk op?

Wij zijn altijd voor simpel, en één plus één is twee. Alleen hoeveel zonnepanelen opleveren, hangt van diverse factoren af. Denk aan het vermogen van de zonnepanelen, de ligging ten opzichte van de zon, de hellingshoek (goed scrabblewoord), eventuele schaduwvorming door bomen of schoorsteen, de kwaliteit en natuurlijk, niet onbelangrijk, de intensiteit van de zon en het aantal zonuren. Sorry, simpeler konden we dit niet maken.

Heb ik eigenlijk een
geschikt dak?

Een enkele uitzondering daargelaten, bijna elk dak is geschikt. En geen zorgen, onze Denim partner komt je dak bekijken en geeft je op basis daarvan het beste advies.

Wat is de terugverdientijd?

Het is niet dat je vandaag een kwartje erin gooit en morgen een kwartje terugkrijgt. Zie het als een investering. Gemiddeld moet je denken aan 7 jaar, maar dat hangt dus van diverse factoren af. Wat sowieso een goed advies is, hoe eerder je ze koopt, hoe eerder je start met besparen op je energierekening. Én je bent natuurlijk meteen goed bezig voor het milieu.

Kilowatt zei je?

Nou, komt-ie. Even wat interessante feitjes en termen, mocht je willen berekenen hoeveel kilowattuur elektriciteit een zonnepaneel, naar verwachting, jaarlijks opwekt. Neem het totale aantal Wattpiek van een systeem en vermenigvuldig dit met 0,9. Deze rekensom geldt bij een gunstige oriëntatie ten opzichte van de zon en bij een hellingshoek van circa 35 graden. Definitie: het maximale vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp).

Hallo lagere energiefactuur?

Met je Denim zonnepanelen wek je je eigen energie op. Lekker bezig. Maar nog meer besparen op je energierekening? Denk dan vooral ook aan een batterij én slimme aansturing van bijvoorbeeld Bliq. Interessant? Vraag er naar bij je installateur.

Hoeveel Denims passen er op mijn dak?

Goeie vraag. We helpen je graag verder. Vul je adres in in onze calculator en binnen 5 minuten weet jij hoeveel Denim panelen er op jouw dak passen. Simpel toch?

Zonnepanelen en BTW?

Sinds 1 januari 2023 is het BTW-tarief op zonnepanelen 0% op of bij jouw woning geplaatst wordt. Ja, ook de belastingdienst houdt van simpel als het om zonnepanelen gaat.

Met een woning bedoelen ze ook bijvoorbeeld je garage, schuur of tuin. Of een vakantiewoning. Ook is het 0%-tarief van toepassing als bijvoorbeeld een Vereniging van Eigenaren zonnepanelen koopt voor op een appartementencomplex. Heb je een bedrijf aan huis? Als je de zonnepanelen ook privé gebruikt, dus niet alleen voor je onderneming, geldt het btw-tarief van 0% ook. Je leest er meer over op de site van de belastingdienst.

Moet je je dan wel of niet aanmelden bij de belastingdienst?
Als koper moet je je aanmelden bij de Belastingdienst wanneer de omzet van je zonnepanelen meer dan €1.800 bedraagt. Onder omzet wordt verstaan het voordeel met de totaal opgewekte energie (dus voordeel uit eigen gebruik en teruglevering). Bij de aanmelding zal een beroep op de KOR gedaan kunnen worden en zal minimaal één btw aangifte gedaan worden.